Seven Lakes

Ultramaraton de înot pe 213 km

            Seven Lakes este un proiect, organizat de Clubul Sportiv Sport4You și lansat în premieră în România, în timpul conferinței de presă de la Cluj, din 22 martie 2019, ce are ca obiectiv traversarea înot a celor mai lungi șapte lacuri din România.
            Aceste șapte lacuri de pe teritoriul țării au o lungime totală de aproximativ 213 km, o reală provocare pentru orice înotător în apă deschisă.

            Lacul Izvorul Muntelui (Neamț) are o lungime de 25 km, Lacul Colibița (Bistrița Năsăud) 4.5 km, Lacul Beliș-Fântânele (Cluj) 16 km, Lacul Drăgan (Cluj) 8.2 km, Lacul Stânca Costești (Botoșani) 45 km, Lacul Vidraru (Argeș) 10.3 km, iar Porțile de Fier I (Mehedinți) 104 km, datele fiind estimative și depinzând de gradul de umplere a lacurilor.

Subliniem importanța acestui proiect prin:

         * traversarea înot a celor 7 lacuri, un simbol al resursei de apă, respectiv igienizarea acestor zone premergător și pe parcursul traversării.

         * atragerea atenției asupra menținerii curate a apei.

         * promovarea înotului în apă deschisă, o latură a natației aflată la început în țara noastră.

 

            Rezervarea unei traversări se face cu cel puțin 1 lună înainte, fiind bine de știut că pregătirea pentu o traversare durează cel puțin un an.

 

            ”Sperăm că acest proiect sportiv, organizat pentru prima oară în țară, va contribui semnificativ la menținerea apelor noastre curate și la protejarea acestei resurse naturale vitale pentru locuitorii acestei țări. Considerăm că vom putea să obținem aceste rezultate prin implicarea a cât mai multor oameni în cadrul activităților organizate și generarea unui fenomen social din Seven Lakes”– specifică Florin Tomoș

 

            Am început să se ne gândim la Seven Lakes după maratonul de 20 km înotați de Marius Butuc și 28 km înotați de Florin Tomoș în cadrul Festivalului Open Water Sport4You pe lacul Beliș-Fântânele, în data de 10 august 2018. Obiectivul de a finaliza traversarea înot a celor șapte lacuri se naște din dorința de a avea ape curate și pasiunea pentru practicarea înotului în ape deschise.

            Seven Lakes este o oportunitate pentru tine să-ți depășesti limitele, fie ca o aventură unică, fie ca parte a propriei aspirații de a încerca să cucerești cele mai lungi lacuri din România! Suntem aici pentru a te ajuta să îți realizezi visul, de a traversa înot aceste lacuri. Alături de noi poți înota în unele dintre cele mai provocatoare lacuri din România. Pentru a ne atinge scopul, trebuie să sprijinim comunitatea existentă și să aducem oameni noi în acest sport.

             ”Vă mulțumim tuturor că faceți parte din povestea noastră. Sunt atât de încântat să văd ce ne rezervă viitorul și unde putem duce acest proiect uimitor, cu speranța că vă veți alătura pentru înot și apă curată.” Florin Tomoș

 

Toate cele bune,

Clubul Sportiv Sport4You