Robert Vasiliu

June 7, 2021 By admin

            Robert Vasiliu a înotat 16 km în 6h și 20min, traversând lacul Beliș în cadrul evenimentului sportiv Seven Lakes. Robert a început să alerge acum 4 ani și i-a plăcut atât de mult încât de atunci a participat la peste 10 semimaratoane. Tot de atunci participă și la concursuri de ciclism, MTB și de șosea, cu ajutorul lui Alex Ciocan, multiplu campion la ciclism. Cam de 3 ani s-a apucat de înot și a devenit pasionat și de acest sport. Fiind șofer profesionist nu are prea mult timp la dispoziție pentru antrenamente, însă depune efort maxim să alerge în fiecare zi măcar o oră. “Tot timpul am cu mine în mașină echipamentul de sport: costumul de înot, ochelarii, casca și pantofii de alergat și cum am un pic de timp, mă antrenez.”

            Pentru mine înotul este ca o poezie, printre valurile și curenții care parcă dansează în jurul meu, care ma provoacă să dau tot ce e mai bun din mine. Asta mă atrage cel mai tare, provocarea. E greu de exprimat ce simt când înot, e ceva interior. La fiecare concurs ma duc neutru și doar pentru a mă bucura de experiență. La sfârșitul acestora, următorul meu gând se îndreaptă spre următorul pas, următorul nivel, următoarea provocare. Vremea, oamenii din jurul meu și factorii exteriori nu sunt un subiect care să mă atingă. Fac totul de placere și doar pentru mine, în ciuda oricărui factor extern. Antrenamentele sunt momentele de relaxare prin care ma perfecționez. Nu simt stres sau oboseală, doar o plăcere nemărginită care îmi face acest parcurs într-adevăr extraordinar. Un sfat pentru toți este să-și depășească toate limitele și să scoată “nu pot” din vocabular.

            Robert mulțumește familiei lui pentru sprijin și se bucură că actualul lui loc de muncă îi permite să aibă sfârșiturile de săptămână și sărbătorile legale libere, în acest fel are mai mult timp pentru pasiunile lui sportive. Iar acum, după prima traversare din cadrul Seven Lakes are un obiectiv clar: vrea să participe la toate! Felicitări, Robert, You Rock!

Succes, Robert, și spor la antrenamente!