Mihai Badea

June 7, 2021 By admin

Don’t wanna live like I’ll live forever”.

Unii spun că traversez o criză a vârstei! Care vârstă, pentru că am trecut de ceva vreme de borna celor 40 de ani, cea considerată responsabilă de unele decizii mai puțin înțelese în cazul bărbaților. Faptul că de mai bine de un an am redescoperit plăcerea de a face sport, mai mult decât cel de întreținere, nu reprezintă, cred, o criză. E pur și simplu întoarcerea la izvoare, la originile mele de sportiv de performanță. Iubesc sportul, înotul în special, și încerc, prin exemplul meu, să-i determin pe tinerii din ziua de azi, a căror viață a devenit fără ca ei să știe, un adevărat calvar din pricina supertehnologizării, să facă mișcare. Și mai încerc ceva! Să îi conștientizez pe aceiași tineri despre importanța traiului într-o lumea mai puțin poluată. Și cred că până acum am reușit câte ceva”.

Acesta este Mihai Badea, fost jucător de polo, considerat de mulți ca fiind unul dintre cele mai frumoase, dar și cele mai solicitante discipline sportive. Fost component al echipelor Triumf și Energia, pe vremea când poloul pe apă românesc avea mai multe divizii, Mihai Badea are 46 de ani și jumătate și o carieră interesantă.

Coordonator a două departamente din cadrul Clubului Sportiv Municipal București, tenis și natație, Mihai îți poate vorbi ore în șir nu doar despre polo și cele două sporturi pe care le păstorește la CSM, ci și despre fotbal, sport căruia i-a dat, prin intermediul Clubului Regal București, al cărui conducător a fost preț de câțiva ani, mulți juniori de valoare.

În urmă cu un an, Mihai Badea a reînceput antrenamentele aproape de nivelul la care funcționa atunci când era sportiv. Pasiunea a fost principalul combustibil ce i-a alimentat motoarele încă, se pare, performanțe!

A spart gheața competițională la Titans Triatlon 2018, unde a înotat 750 de metri, a pedalat 20 de kilometri și a alergat alți 5 kilometri. Ceea ce părea o uriașă performanță atunci a devenit acum un simplu antrenament pentru Mihai!

A urmat Tri Challenge Mamaia, tot în 2018, competiție la care Mihai a dublat distanțele de la Titans Triatlon.

Șase probe de semi-maraton la diverse competiții trecute cu brio, alte câteva sute de kilometri de alergare, pedalat sau înot l-au determinat pe Mihai Badea să ridice ștacheta.

Anul acesta, Mihai s-a înscris la X-Man România, competiție desfășurată la Oradea. 1,9 kilometri de înot în apele Lacului Săldăbagiu, 90 de kilometri de pedalat și 21 de alergare au reprezentat cea mai dură provocare din viața sa. A promovat însă și acest examen! Nu i-a fost ușor, recunoaște asta, dar determinarea a crescut incredibil.

Mihai Badea va participa la Seven Lakes”, un proiect care se va derula pe o perioadă de patru ani și care înseamnă 273 kilometri înotați în cele mai lungi șapte lacuri din România.

Proiectul Seven Lakes”, unul care se pliază pe idealurile lui Mihai Badea, are ca scop conștientizarea și responsabilizarea tuturor asupra importanței menținerii apelor curate și promovarea înotului în ape deschise, o latură a natației aflată la început de drum la noi în țară.