Echipa ta de asistență

Elemente de bază:

           Cele șapte lacuri din proiectul Seven Lakes au lungimi cuprinse între 10 și 110 km, cu o temperatură a apei, în sezonul de vară, între 17 și 25 °C, fapt pentru care, aproximativ 70%, posibil mai mulți dintre înotători, nu reușesc la prima lor încercare.

            Dacă ești un înotător cu experiență pe distanțe lungi, într-o formă bună, ai o minte puternică, ești spiritual și pozitiv, ai cea mai mare șansă de a te alătura acestui club exclusivist de înotători.

Echipajul de asistență pe apă este compus din:
            Pilot, observator, doi caiaciști, barcă și caiac, plus persoanele din echipa ta, incluzând antrenorul/alimentatorul.
            Vei avea nevoie de 2 caiaciști care se schimbă la fiecare 2 ore. Caiacele sunt esențiale deoarece vântul și curentul, nu vor permite bărcii-pilot să rămână lângă sau în fața ta, iar pentru a-ți stabili cursul, vom folosi caiacul.

            Pe lacurile a căror lungime nu depășeste 15 km folosim bărci cu motor electrice, care sunt silențioase și nu elimină practic vapori. Barca se află la maximum 100 m, deci, în raza vizuală și vocală. Persoanele de la bord fiind pilotul, alimentatorul și cei doi caiaciști.

 

Echipajul de asistență terestru este compus din:

            O mașina de asistență, care te va prelua la finalul traseului, iar în cazul în care mașina nu va avea acces, ne vom întoarce cu barca.

 

Vremea:

             De obicei, încurajăm înotătorii să planifice o fereastră meteo de cel puțin 10 zile, ceea ce înseamnă că așteptăm să identificăm o zi favorabilă pentru înot. Motivele tipice pentru care NU ne-am deplasa au de obicei legătură cu vremea, vântul sau curenții care sunt prea mari sau prea puternici.

 

Traseul pe care îl parcurgem pentru traversarea unui lac:

             Traversarea lacurilor se desfășoară de la baraj la coada lacului, excepție făcând lacul de pe Dunăre, Porțile de Fier, unde apa curge.

 

Înotul și provocările:

             Pe baza experienței, preferăm să începem înotul dimineața. În acest fel, parcurgi cea mai mare parte a traseului când soarele nu este puternic. Există provocări, crede-ne, vânt, curent, temperatura apei! Au existat momente în care înotatorul nu a făcut progrese și a fost împins de pe curs. Acesta este un moment în care unii înotători sunt tentați să arunce prosopul, dovedindu-se o provocare destul de mare așteptarea revenirii condițiilor favorabile. Rezistența mentală, emoțională și spirituală sunt cu adevărat importante, iar noi, ca echipă, vom face tot posibilul pentru a-ți oferi sprijinul necesar în depățirea acestor situații, când își vor face simțită prezența.

 

Cel mai mare pericol:

             Cel mai mare pericol  poate fi, în mod ironic, propria barcă și pilotul. Alte pericole sunt buștenii care plutesc la suprafața apei și alți utilizatori de apă. Acesta este motivul pentru care ai nevoie de un căpitan și un echipaj cu experiență care să fie acolo pentru tine. Ne asigurăm că barca este bine întreținută și putem rezolva orice problemă mecanică ce ar putea apărea. Acesta fiind cel mai semnificativ angajament al nostru față de tine, în timp ce îți atingi visele.

 

Pregătire slabă sau alimentație inadecvată:

             Uneori nu contează cât de experimentat este echipajul tău sau cât de mare și confortabilă este barca pilotului. Ceea ce contează cu adevărat sunt, în principal, următoarele trei lucruri:

 •       Ești fizic și mental pregătit?
 •       Vremea te va ajuta?
 •       Cât de probabil este să se producă un incident?

            Controlezi aspectele fizice și mentale, NU este o chestiune de noroc. Doar că acestea necesită angajament, pregătire și iar pregătire.

 

Întrebări frecvente:

Ce te poate face să abandonezi?

            Pregătirea slabă sau alimentația inadecvată.

Există curenți pe aceste lacuri?

             Da. Lacurile din România sunt de obicei liniștite, dar uneori pot deveni imprevizibile, cu vânturi puternice, curenți și valuri mari. Tehnologiile moderne de prognoză meteo, pot restrânge fereastra pentru selectarea unei zile liniștite.

Ce lungime au lacurile?

            Lacurile din proiectul Seven Lakes au o lungime cuprinsă între 10 și 110 km.

Unde te cazezi?

             Există multe opțiuni din care poți alege, în funcție de buget. Putem, cel mult, să oferim sugestii în legătură cu acest subiect. Îți recomandăm să verifici oferta pentru un loc de cazare în apropierea lacului pe care urmează să îl înoți.

La ce oră vom începe înotul?

            Pe baza experienței, îți recomandăm să începem înotul dimineața. În acest fel, parcurgi cea mai mare parte a traseului, când soarele nu este puternic.

Cât timp ar trebui să aștept o fereastră meteo favorabilă?

             Îți recomandăm ca perioada de așteptare să fie de cel puțin 10 zile. Poți folosi aceast timp atât pentru concediu, cât și înot sau antrenament.

În ce moment ar trebui să anulăm?

             Dacă temperatura apei este sub 17 °C și condițiile meteo sunt nefavorabile, îți recomandăm să nu începem înotul.

Care este difereța dintre o predicție meteo și un raport meteo?

             Prognoza meteo oferă indicații cu privire la timpul probabil, dar nu este 100% garantată. Un raport meteo este creat de cineva de la fața locului, care observă direct condițiile meteo din acel moment. Prin urmare, predicția meteo și raportul meteo pot fi foarte diferite. Poți verifica singur prognoza meteo folosind orice site de specialitate.

Care este temperatura apei?

            În medie, temperatura lacurilor în lunile de vară este cuprinsă între 18 și 24 °C.

ți oameni pot merge pe barcă și care sunt sarcinile lor?

            Echipajul este format dintr-un observator, un posibil antrenor / hrănitor, pilotul și doi caiaciști.

Avem nevoie de caiaciști?

             Da, sunt obligatorii, întrucât barca nu poate sa se aproapie foarte mult de înotător. Atât pentru siguranță, cât și pentru direcție, folosim o echipă formată din două persoane, astfel încât, cineva aflat într-un caiac este întotdeauna în partea pe care respiri. Dacă respiri pe partea dreaptă, caiacul se poate poziționa la dreapta. Cei doi caiaciști, fac schimbul la fiecare 2 ore.

 

Ce trebuie să aducă înotătorul?

Înotătorii trebuie să aducă:    

 • Ochelarii lor proprii
 • Cască de înot
 • 10 bețe strălucitoare, preferabil roșii (dacă înotul se desfășoară pe timp de noapte)
 • 2 lumini de atașat pe cap, de preferință roșii (dacă înotul se desfășoară pe timp de noapte)
 • Orice alimente sau băuturi speciale, în conformitate cu dieta pe care o urmează
 • O sticlă de alimentare
 • Frontale roșii pentru echipajul lor
 • Medicamente pentru ei și pentru propriul echipaj (aspirină sau medicamente pentru durere, dacă este necesar)
 • Tracker GPS (opțional, pentru ca prietenii și familia să îi poată urmări)

Există o garanție?

Singura garanție este că nu există nicio garanție. Uneori există curenți puternici, prezicerea lor fiind imposibilă la ora de plecare, sosire sau pe parcursul traversării.

Ce reguli și regulamente se aplică?

            Se aplică regulile și regulamentele WOWSA (World Open Water Swimming Association).

Este nevoie de un observator?

            Da.

Există taxe de certificare?

            Nu, totul este inclus în taxa noastră de planificare / ghid / caiac.

Care sunt cele mai bune luni pentru a înota?

            Cele mai bune luni pentru a înota sunt, în general, iulie și august.